HTML

segitokutya

A Kutyával Az Emberért Alapitvány képzés alatt álló mozgássérült-segitő kutyáinak mindennapjai, az 5 lelkes nevelőszülő tolmácsolásában

Chili - falkám viselt dolgai

2011.01.16. 22:59 - keakeakea

Nézegetem a nyári fürdős képeket, és nagyon vágyakozom a jó kis pancsolások után. Mostanában nagyon hideg van. Nem mintha engem ez zavarna a fürdésben, de a medencére valami kemény, fehér tető került, és nem látszik ki a víz alóla. Viszont nagyon jól csúszik. Dendi - fajtájára nézve afgán agár és a falkavezérünk - pozíciójához némiképp méltatlanul imád játszani rajta, eldobja a labdát, nekifut, és azután végigcsúszik. Eleinte nem mertem rálépni, de Dendi valahogy mindig tudja, hogy mikor elég erős az a fehér izé, így végül mindannyian követtük. Azóta ez a kedvenc helyünk nekünk is, fogócskázni a legjobb rajta. Dendi amúgy elég komoly zűrbe keveredett nyáron a medence miatt. A szomszédunknak volt egy törpe nyuszija, akit rendszeresen kiengedtek a kertbe sétálni. Sokáig nem is volt gond, de egyszer valahogy átbújt a nyúl hozzánk - nyilván csődöt mondott a létfenntartó ösztöne. Namármost az afgánokról azt kell tudni, hogy valaha az őshazában két dologra használták őket: egy - vadászni, kettő -lopni. Azaz lopni valami ehetőt a szomszédtól, és azt gyorsan hazavinni, így mentve meg a családot az éhezéstől. Azt már tudtuk, hogy Dendi az utóbbi munkakörből semmit sem felejtett, mestere a kajalopásnak. Megvárja, amíg kihűl a fazék, azután két lábra állva óvatosan leveszi a fedőt - nehogy zajt csapjon - elemeli a legjobb falatot, és óvatos léptekkel elvonul valami nyugodt sarokba elfogyasztani azt. Most aztán az is kiderült, hogy az elegáns haj alatt a vadászösztön sem hunyt ki, addig kergette a nyulat, amíg az öngyilkos módon a medencébe ugrott. A további történéseket homály fedi, de az tény, hogy Dendi végül csuromvizesen és izgatottan jelent meg a vacsoránál, ami nagyon meglepte Andit, mert sosem megy térdnél mélyebben a vízbe. Másnap azután kiderült, hogy szegény nyuszi vízbefulladt, bár Dendi mindent megtett, hogy kimentse a víz mélyéről, még búvárkodott is miatta. Furcsa volt, hogy a szomszéd mégsem dicsérte őt meg, sőt, nagyon dühösnek látszott. Sokáig vitatkoztak, majd végül Andi - aki egyébként a szomszéd anyja - azt mondta, hogy jobban kellett volna vigyázni a nyúlra, mégis mit várt egy agártól, hogy leül vele sakkozni? Na, ettől a szomszéd még dühösebb lett, és hazament.

A bejegyzés trackback címe:

https://segitokutya.blog.hu/api/trackback/id/tr332589074

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása